Onderzoek helpt MS de wereld uit!

Daar zijn we bij Stichting MS Research van overtuigd. Al 40 jaar stimuleren en financieren we wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose. Sinds onze oprichting is er al ruim 65 miljoen aan subsidies verstrekt om onderzoek naar oorzaken  en de oplossing van MS mogelijk te maken.

In dit voorjaar vonden de jaarlijkse MS-Onderzoeksdagen plaats. Voor de 130 deelnemende onderzoekers een bron van inspiratie & motivatie en de mogelijkheid om vakgenoten te spreken, nieuwe ideeën uit te wisselen en samenwerkingen te verkennen. Tijdens dit evenement zijn er verschillende prijzen en subsidies uitgereikt: onder andere voor het beste proefschrift en voor de beste presentatie en de aanmoedigingsprijs. Een dag voorafgaand aan de Onderzoeksdagen vond de Dag voor mensen met MS plaats. De aanwezigen werden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen ten aanzien van MS-onderzoek en gingen persoonlijk in gesprek met de MS-onderzoekers.

MS-centra

Stichting MS Research geeft structurele financiële  steun aan de drie academische MS Centra in Nederland: VUmc MS centrum Amsterdam, ErasMS, MS centrum Noord Nederland en de MS-Hersenbank. Zonder de MS-Hersenbank is onderzoek naar MS bijna niet mogelijk. Meer informatie over de MS-Hersenbank is te zien in deze video, waarin dr. Inge Huitinga toelicht wat de MS-Hersenbank voor MS-onderzoek betekent.

Onderzoek helpt MS de wereld uit. Meer dan 17.000 mensen in Nederland en 2,5 miljoen wereldwijd zijn u zeer dankbaar.

Hier leest u meer informatie over MS-onderzoek en vindt u een overzicht van de gefinancierde onderzoeksprojecten door Stichting MS Research.